Ontmoet elanden, de koningen van het bos, van dichtbij

In Zweden hebben we een grote bestand van wilde elanden die te vinden zijn in vrijwel het gehele land. Echter, de dieren zijn niet zo gemakkelijk te spotten tijdens een trip in het bos, maar er zijn een aantal parken in het land die safaritochten aanbieden waar u verzekerd bent van het zien van elanden.

Slechts 20 kilometer vanaf Hotel Högland ligt het Skullaryds elandenpark dat elanden safari’s aanbiedt waarbij je zowel elanden kunt zien van dichtbij. De safari vindt plaats op een trekker-oplegger die binnen een omheining met elanden en herten rondrijdt. Tijdens het voederen van de elanden zult u erg dichtbij zijn en kunt u deze majestueuze dieren van dichtbij ervaren.

Het park is ook uniek met het grote aantal herten die je tevens krijgt te zien tijdens de safari tour. Bij de ingang van het elandenpark ligt een café op een prachtige binnenplaats, daterend uit de jaren 1800 in de typische omgeving van Småland. Het café serveert broodjes en gebak en u kunt hier tevens eland souvenirs kopen.

Over elanden

De eland wordt de koning van het bos genoemd en is erg statig met zijn grote gewei op zijn hoofd en een schouderhoogte tot wel 2 meter.
Elanden leven in de zomer op bladeren, twijgen, grassen en kruiden. In de winter eten ze voornamelijk takken en wanneer de sneeuwlaag dun is, eten ze bessen. Elanden worden vaak gezien op open plekken in het bos waar ze eten van de nieuwe kleine bomen die omhoog komen. De beste kans om elanden in het wild te zien is bij zonsopgang en zonsondergang. Rond die tijdstippen zijn ze het meest actief. ’s-Nachts gaan ze op zoek naar een beschermde locatie waar ze kunnen uitrusten en herkauwen. Overdag verplaatsen ze zich naar een ligplaats met een goed uitzicht, bij voorkeur een hoog punt.

Website Skullaryds elandenpark