Wij raden u een bezoek aan naar Astrid Lindgren Park met al haar sprookjesfiguren. Hier worden sprookjes werkelijkheid en kun je Pippi, Ronja, Karlsson of één van de andere sprookjesfiguren tegenkomen wanneer je rondloopt in het park.

Theater

Meerdere malen per dag vinden er op diverse podia theatervoorstellingen plaats in Astrid Lindgren Park. Hier beleef je de avonturen van heel dichtbij en kun je er als publiek soms zelfs deel van uitmaken.

Spelen

Het park beschikt ook over een aantal speeltuinen zoals het ”Niet-de-grond-aanraken-pad” en het is natuurlijk mogelijk om rond te klimmen in ‘ de burcht van Mattis of aan boord te gaan van Hoppetossa, het piratenschip van Pippi’s vader.

Eten

Er zijn verschillende mogelijkheden om te eten in de wereld van Astrid Lindgren, als u uw eigen picknickmand wilt meenemen, dan zijn er verschillende plaatsen om hiervan te genieten. In de restaurants in het park vindt u alles van typische gerechten uit Småland tot aan eenvoudige gerechten. Er zijn ook tal van gezellige cafés en kleine eetgelegenheden waar ze van alles verkopen zoals bijvoorbeeld gebak, broodjes of wafels met jam en slagroom.

Onderweg

Tijdens de reis vanuit Hotel Högland naar de wereld van Astrid Lindgren passeert u Mariannelund waar de opnames van ’Emil i Lönneberga’, de kinderboekenserie Michiel van de Hazelhoeve, zijn gemaakt. Niet ver hiervandaan ligt Bullerbyn waar de film ’Barnen från Bullerbyn’ werd opgenomen. Ook deze film is gebaseerd op de verhalen van Astrid Lingren. Zelfs Katthult is nabij gelegen, waar ook delen van de afleveringen van Emil zijn opgenomen en waar men de echte schuur van Emil kan bezoeken. Zie de kaart hieronder.

Reserveer een hotelpakket inclusief Astrid Lindgren Park

Voor een gemakkelijke toegang tot het park kunt u het beste onze ’wereld van Astrid Lindgren pakketten’ boeken.

Accommodatie in een tweepersoonskamer voor twee volwassenen en één kind
Ontbijtbuffet
Spa
Toegang voor twee volwassenen en één kind tot de wereld van Astrid Lindgren
Prijs:  2345 SEK

Accommodatie in een familiekamer voor twee volwassenen en twee kinderen
Ontbijtbuffet
Spa
Toegang voor twee volwassenen en twee kinderen tot de wereld van Astrid Lindgren
Prijs: 2640 SEK

Neem contact op met de receptie als u voor een ander aantal mensen een pakket prijs wilt reserveren.